(Unfortunately, this podcast is in Dutch)
PODCAST DE DIGITALE STAD
In deze podcast gaan Marjolijn Ruyg en Vasilis van Gemert in gesprek met vier experts die zich vanuit verschillende disciplines bezighouden met de digitale stad. We doen dit aan de hand van een plek in Amsterdam die voor onze gast een goed voorbeeld is van Urban Interaction Design. Wij zijn benieuwd naar de ontwikkelingen die zij zien en zijn nieuwsgierig naar hun visie op de digitale stad.

Met een elektrische Volkswagen busje toeren we door de stad en spreken onze gasten op locatie, en in de bus. Zo rijden we naar het Leidseplein, het Mr. Visserplein, het Wachterliedplantsoen en het Marineterrein. Elke aflevering wordt afgesloten met een speciaal ontworpen soundscape (door sounddesigner Christian Pappalardo) die geïnspireerd is op de specifieke locatie en het gesprek.

Foto Imme Ruarus

Imme Ruarus

1. Samen geluid meten

In deze eerste aflevering vertelt Imme Ruarus over citizens science en de rol die burgers kunnen spelen in het ontwerpen van hun omgeving. Aan de hand van het project ‘Amsterdam Sounds’ laat zij op het Leidseplein zien hoe geluid een belangrijke rol speelt in de ervaring van onze omgeving.

Hier kun je het Transcript downloaden.

Sjoerd Linders

2. Intelligente verkeerssystemen?

Sjoerd Linders is verkeersregelkundig ontwerper. In deze aflevering neemt hij ons mee naar het Mr. Visserplein en vertelt over frietzakken, bananen en wat er allemaal bij komt kijken als je het verkeer in goede banen wilt leiden.

Hier kun je het Transcript downloaden.

Sander van der Ham

3. Thuisgevoel

Sander van der Ham is stadspsycholoog, en vertelt wat de invloed van de omgeving is op ons gemoed. Hij laat ons het Wachterliedplantsoen zien waar de mensen uit de buurt mee vormgeven aan het plantsoen, het buurthuis en onderzoeken hoe het thuisgevoel bereikt kan worden.

Hier kun je het Transcript downloaden.

Hieronder vind je de links naar de besproken onderwerpen:
– Thuisgevoel
De stad op ooghoogte
High-rise op ooghoogte
Soundscape Wachterliedplantsoen

Jered Vroon

4. De dans tussen robot en mens

Jered Vroon is robotontwerper. Hij neemt ons mee naar het living lab op het Marineterrein en vertelt over de sociale interactie tussen voetgangers en robots. We hebben het over de sidewalk shuffle en andere vormen van dans.

Hier kun je het Transcript downloaden.

Hieronder vind je de links naar de besproken onderwerpen:
AMS Institute
Husky Dog
Robot Dog / Boston Dynamics
Soundscape Marineterrein

Deze podcast is gemaakt door Marjolijn Ruyg (concept, redactie, interviews, vormgeving), Vasilis van Gemert (interviews, audio-techniek),  Leonie van Dijk (montage, redactie, productie), Christian Pappalardo (Soundscapes) en Frank Kloos (Intromuziek). Deze Podcast is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Centre of Expertise for Creative Innovation   en Centre of Expertise City Net Zero.

CoECI logo